Saadet Demirdağ

Saadet Demirdağ, 1982 doğumlu olup İstanbul’da doğmuştur ve aslen Rize Çayeli‘lidir. Eğitim hayatını ilkokuldan yüksek lisansa kadar Almanya’da tamamlamıştır. Genel cerrahi alanında sağlık uzmanı ve sağlık kurulları işletmesi bölümü mezunudur.

Öğrencilik yıllarında Almanya’da Türk bayrağını temsil ederek dört yıl kickboks yapmış ve aynı zamanda atletizm kupaları kazanmıştır.

2004 yılında Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapan Saadet Demirdağ, beş yıl boyunca Amerikan Hastanesi’nde görev alarak önemli projeler geliştirmiş ve başarısından dolayı ödüllendirilmiştir. 2009 yılında İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin Check-up Bölümünü kurmuş ve üç yıl Check-up Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. Uluslararası hasta kuruluşları ve sigortaları ile entegre bir yönetim sistemi kurarak Türkiye’ye çok sayıda yabancı hasta transfer etmiş ve sağlık sektörüne önemli katkılar sağlamıştır.

2012 yılından bu yana TÜBİTAK, MÜSİAD ve birçok kamu kurumunun ihtiyacı doğrultusunda Ortadoğu ve Avrupa’da projeler geliştirerek ülkemize yabancı yatırımcı fonu getirmiştir ve başarıları takdir toplamıştır.

Üstün başarıları ve angajmanı sayesinde saygın bir iş insanı olan Saadet Demirdağ, bürokrasi ile bağını güçlendirmiş ve ülkesinin ve devletinin ihtiyaç duyduğu alanlarda (sağlık, ulaştırma, güvenlik ve emniyet) ilgili yazılım projeleri geliştirmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne nanoteknolojik zırhlı araçlar ve çelik yelekler projesi yapıp hayata geçirmiştir. Ayrıca Türk Dünyası Girişimci İş Adamları Derneği’nde (TÜRKGIAD) Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

Saadet Demirdağ, Türkçe, Almanca ve İngilizce bilmektedir. Ayrıca, 17 yaşında bir kız çocuğu annesidir.