Yüksel Kaleci

Yüksel Kaleci, 13 Haziran 1971 tarihinde Almanya’nın Lübeck şehrinde doğmuş ve Rize ili İyidere ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Kadıköy’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. İnşaat ve turizm alanında faaliyet gösteren aile şirketinin ortağıdır.

1980’li yılların ikinci yarısından itibaren Ülkücü Hareket’in içerisinde siyasi mücadeleye başlamış ve 1990’lı yıllarda Küçükyalı ve Erenköy Ülkü Ocakları Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 2004-2009 yılları arasında Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmüştür. 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi 12. Olağan Kurultayı’nda MYK üyeliğine seçilmiş ve 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen 13. Olağan Kurultay’da tekrar MYK üyeliğine seçilmiştir.

Yüksel Kaleci, dernek, vakıf ve çeşitli STK’ların verdiği birçok başarı ödülüne sahiptir. Beşiktaş JK genel kurul üyesi olup, evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca 28. dönem milletvekili adayıdır ve Beşiktaş JK divan kurulu üyesidir.