Abdurrahman Uzun

16 Mayıs 1981 yılında Rize’nin Kendirli beldesinde dünyaya geldi.Abdurrahman Uzun , eğitim hayatına Rize’de başladı. İstanbul İmam Hatip Lisesinde, ortaokul ve lise eğitimimi tamamladı.

Ortaokul yıllarımda, Fatih-Karagümrük’te bulunan Feza Kültür Sanat Merkezi’nde, usta oyuncu ve yönetmen Hasan Nail Canat’dan tiyatro eğitimi aldı.

Lisans eğitimime, İstanbul Üniversitesi Sahne Sanatları bölümüyle ile başladı. Daha sonra Beykent Üniversitesi, Sinema ve Televizyon bölümüyle eğitimine devam etti.

1999 yılından itibaren profesyonel oyunculuk ve program sunuculuğu yapmaya başladı.

2002 yılında, Birikim Eğitim Kurumları’nın lise bölümünde drama eğitimi verdi.

2003-2005 yılları arasında, Bağcılar Belediyesi’nde tiyatro eğitimi verdi. Bu süreçte yönetmenliğini bizzat kendi üstlendiği 3 oyun sahneledi.

2004-2006 yılları arasında, yönetmen ve senarist olan Mesut Uçakan’ın yanında, yapım koordinatörlüğünü üstlendiğim 3 tanıtım ve 1 sinema filmi hazırladı.

2007 yılında, yerel formatta yayın yapan Mavi Karadeniz TV’de, Dalga Dalga Karadeniz adlı programın 7 yıl boyunca yapımını ve sunumunu üstlendi. Daha sonra ki iki yıl boyunca Mavi Karadeniz TV’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışında birçok toplantı, şenlik, kongre vs. programların sunumlarını gerçekleştirdi.

2014 yılında, Patika Ajans Reklam ve Organizasyon firmasını kurdu.

2017 yılının başında Uzer Medya Ltd. Şti. çatısı altında ajans, dijital, organizasyon ve haber merkezi bölümlerini topladı. Bunların yanında çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yazmayı sürdürdü.

Kişisel sosyal medya hesaplarından yayımladığı videoları ve çeşitli platformlarda kaleme aldığı yazılarıyla hatırı sayılır izlenme ve okunma alarak dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Dijital platformlarda kullandığı dil ile birlikte, işlediği konulara geçmiş ve gündem odaklı yaklaşımı, özellikle gençler tarafından takdir topladı.

2018 yılının Mart ayından itibaren toplam 56 şehre gidip, 86 konferans verdi. Üniversitelerde gençlerle buluştu.

Yeni sezonda, 81 ilimizde bulunan üniversitelerde konferans vermek ve gençlerle buluşmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Evli ve 2 çocuk babası

Kaynak:https://abdurrahmanuzun.com/