Ali BAYRAMOĞLU

Ali Bayramoğlu, 7 Eylül 1958’de Rize‘de doğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Fatma’dır.

 

2007-2011 yılları arasında AK parti Rize milletvekili görevinde  bulunan Bayramoğlu; İstanbul Üniversitesi Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu Pazarlama-İktisat Bölümü’nü birincilikle bitirdi.

 

BAB Group bünyesindeki şirketleri ile yurtiçi ve yurtdışı inşaat,  madencilik,  (,petrol, petrokimya ürünleri, gıda ve mekanik ürünler başta olmak üzere) dış ticaret, çay üretimi , Dezenfektanlar- kimyevi maddeler ve otomotiv kimyasalları üretimi, madeni yağ üretimi, turizm acenteliği, organizasyonlar ve turizm  yatırımları, tarımsal amaçlı seracılık ile enerji alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin yöneticiliğini yapmaktadır.

Ali BAYRAMOĞLU - 1

1994 – 2003 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası’nda Meclis Üyesi ve Dünya Ticaret Merkezleri yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

 

MÜSİAD Kurucu Üyesi ve Kurucu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1999-2004 yılları arasında da MÜSİAD Genel Başkanı olan Bayramoğlu halen MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesidir.

Ulusal Çay Konseyi kurucu  başkanlığını 2012 yılına kadar yapan Bayramoğlu; TABA-AmCham Türk-American  İş Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığının yanında Körfez Ülkelerine yönelik olarak Uluslararası İş Forumu’nun (IBF) Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

 

Karadeniz Vakfı (Karvak) Başkan vekilliği görevini halen yürütmekte olan Bayramoğlu, birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif çalışmalar yapmaktadır..

 

Ayrıca, Rizespor ve Kasımpaşaspor Kulüplerinde yöneticilik yaptı. Halen BJK’nin Genel ve Divan Kurulu Üyesidir. İngilizce bilen Bayramoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.