Ali Saip GÜVELİOĞLU

Ali Saip Güvelioğlu 1892 tarihinde  Rize’de doğdu. Rize Paşakuyu Mahallesinden Hafız Recep Efendi ile Nokta Hanım’ın oğludur. Babasının vefatı üzerine kardeşleriyle birlikte dayılarının yanına, Of ilçesinin Solaklı Mahallesine yerleşti.

Hukuk tahsili gören Ali Saip Güvelioğlu’nun diğer iki kardeşi de hukukçudur. İstiklal Harbi yıllarında Giresun Bidayet Mahkemesi azalığında ve daha sonra Kiğı (Bingöl) Hâkimliğinde bulundu. Bu görevlerinin ardından Of, Ünye ve Hendek’te adalet teşkilatında çalıştı.

Rize’de uzun yıllar avukatlık yapan Ali Saip Güvelioğlu Rize Barosu kurulunca baronun 1 numaralı üyesi oldu. 1 Haziran 1953’te Rize Belediye Meclisi toplantısında Belediye Meclis Başkan Vekilliğine, 2 Haziran’daki seçimde de Rize Belediye Başkanlığına seçildi. Ahmet Vardal’ın istifası üzerine vekâleten başkanlığa seçilen Ali Saip Bey’in başkanlığı 25 Haziran 1953 tarihinde Belediye Meclisinde yapılan başkanlık seçimine kadar devam etti.

Hafız Gülşan Hanım’la evli olup bu evliliğinden Ferhunde, Burhan ve Turhan adlarında 3 çocuk babası olan Ali Saip Güvelioğlu 1963 yılında vefat etmiştir.