Davut GÜLOĞLU

Davut GÜLOĞLU - 1Memur bir baba ile ev hanımı bir annenin 11 çocuğundan yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yaşında anne ve babasını kaybettikten sonra bir dönem futbola merak saran sanatçı, Rize Belediye Spor, Salaha Spor gibi amatör futbol kulüplerinde 6 yıl futbol oynadı.

Ancak, içindeki müzik sevgisinin önüne geçemeyerek 1991 yılında İstanbul’a gelen Davut, İstanbul’da çeşiti ticari faaliyetlerde bulunduktan sonra (fırın, market, sürücü kursu vb…) ailesinin büyük desteğiyle 1998 yılında ilk albümü “Sarılsam da olmayi” ile müzik dünyasına merhaba dedi. Ancak Güloğlu, ilk albümüyle beklediği başarıyı elde edemedi. Ancak bu başarısızlığı Davut Güloğlu’nu yıldırmadı.

Değerli sanatçı Arif Sağ’ın açtığı kurslara devam ederek müzik birikimini geliştirdi. Özel kurslarla çalışmalarına devam etti. Bu müzikal eğitimi kendi bilgi ve yetenekleri ile birleştirdi. Karadeniz ritimlerini günümüz müzik anlayışıyla yoğurarak albümünde kendi müziğini buldu.

Bir çok eser besteleyen sanatçı bu albümünde kendi eserlerini seslendirirken diğer besteci ve söz yazarlarının eserlerini de yorumladı. ” NURCANIM ” albümünde dört eserin söz ve müziği, bir eserin müziği, bir eserin sözü kendisine aittir.

İlk albümü için kendisini yansıtamadığını ifade eden sanatçı, memnuniyetsizliğini dile getirirken, sanatın eğitim ve çalışmalarla başarı getirdiğini kendisine bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu doğrultuda uzun süren çalışma ve araştırmalar neticesinde ” NURCANIM ” albümünü yaptı.

2001 yılının ocak ayında çıkan bu albümün ilk klipini , “NURCANIM ” ikincisini ise ” BENİM BÜYÜK ALLAHIM ” adli parçalarına çekti. O dönemde en çok satan albüm listelerinde uzun bir süre baş sırayı çeken bu albüm, iyi bir satış grafiği gösterdi.

2,5 yıl aradan sonra bomba gibi bir albümle geri döndü. “Katula, Katula” ismini verdiği albümünü 2003 senesinde çıkaran Davut Güloğlu albümde söz yazarlığını da ortaya çıkardı. On iki şarkıdan oluşan albümün aranjörü Suat Aydoğan. Davut Güloğlu’nun , bir şarkıda söz ve müzik, üç şarkı da ise söz yazarlığı yaptığı albüm 1,5 senelik bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Albümün stüdyo çalışmaları ise tam 1500 saat sürmüş. İlk albümdeki uğurun bozulmamasını isteyen sanatçı bu albümde de A’dan Z’ ye aynı ekiple çalıştı.

2004 yılının Ağustos ayında ‘Dur Orda Dur’ single albümü ile çıkış yapan Güloğlu, kariyerindeki konumunu sağlamlaştırdı. Tam bir yıl sonra yine Ağustos ayında ‘Çat Çat’ albümünü çıkaran Güloğlu, yabancı ülkelerdeki popülaritesini arttırdı. 17 Eylül 2006 tarihinde başlayan ‘Sev Kardeşim’ adlı dizide Hande Ataizi ile başrolü paylaşan Davut Güloğlu kariyerini oyunculuk alanı ile genişletti.

2007 yılının Mayıs ayında ‘Kapak Olsun’ albümü ile tekrar gündeme gelen Davut Güloğlu etnik-pop alanındaki ismini ve tahtını korumayı sürdürmeya devam etti.

2009 yılının Temmuz ayında ‘Kopalım Bari’ albümü ile farklı alanlarda şarkılar yaparak iddiasını ve popülaritesini korumayı başardı. Davut Güloğlu 24 Ocak 2011 yılında Kanaltürk televizyonunda Ece Erken ile sunuculuğunu paylaştığı ‘Hayata Gülerken’ programını sabah kuşağında gerçekleştirdi.

İzlenme oranları yüksek olan ve sevilen bu programdan tam 1 yıl sonra Haziran 2012 yılında ‘Seni Seni’ albümü ile yaza giriş yapan şarkıcı şarkılarını uzun zaman aradan sonra sevenleri ile buluşturdu. Sanatçının en büyük hedefi ise kendini özünü ve kişiliğini hiç bozmadan sanatında her geçen gün daha başarılı olmak ve bir gün Karadeniz müziğini Avrupa’ya taşıyıp sevdirmek.

İstanbul’da yaşayan Davut Güloğlu, müzik kariyerine çalışmaları ile devam etmektedir.

Diskografi
1998: Sarılsamda Olmayi Darılsamda Olmayi
2001: Nurcanım
2003: Katula Katula
2004: Dur Orda Dur
2005: Çat Çat
2007: Kapak Olsun
2009: Kopalım Bari
2012: Seni Seni
2015: “Aşk”

Filmografi
Reyting Hamdi (2002) – Davut Güloğlu
Sev Kardeşim (2006) – Uğur Uzunoğlu
Tatlı İntikam (2007) – Hasan
Kırmızı Işık (2008) – Komiser