Halit İPEK

Halit İpek, 10 Nisan 1970 yılında Rize Merkez’e bağlı Pekmezli Köyünde İpekler Mahallesinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Rize’de tamamlamıştır. 1987 yılında Kocaeli’ne gelmiş ve halen daha aynı şehirde ikamet etmektedir. Gemi İnşaatı ve Makine Mühendisi olup, gemicilik sektöründe özel bir şirkette mühendis olarak görev yapan bir oğlu ve Kocaeli Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü’nde 1.sınıf öğrencisi olan aynı zaman da 18 yaşından beri Binicilik Antrenörlük belgesine sahip olup, halen Engel Atlama branşında ulusal yarışlarda sporcu olarak faaliyet gösteren bir kızı vardır.

Lefke Avrupa Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden ayrılarak kamu ve özel sektörle inşaat taahhüt işleri yapan aile şirketinde yöneticilik yaptı ve görevi halen daha devam etmektedir. Halit İpek, tiyatro, Halk Oyunları, Kayak ve Binicilik aktiviteleriyle yakinen ilgilenen Halit İPEK, uzun yıllar “İzmit Belediyesi Turizm Derneği”nde başkan yardımcılığı ve Halk Oyunları öğreticiliği yapmıştır. İzmit Halk Eğitim Merkezi ve akşam Sanat Okulu’nda yine 4 yıl Halk Oyunları öğreticiliği yapmıştır. Bir dönem de Kocaeli Üniversitesi’nde Beden Eğitimi öğretmenliği, Spor Yüksek Okulu’nda Halkoyunları eğitmenliği yapmıştır.

Daha sonra Yurtdışına çıkarak Fransa ve Ukrayna’da İnşaat işleri ve Kereste sektörüyle alakalı ticaret yapan Halit İpek, 1994-1997 yılları arasında Kocaeli Rizeliler Derneği’nde Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır.

Binicilik ve Antrenörlük Belgesine sahip olan Halit İPEK, 2016 yılında Gebze Atlı Spor Kulübü’nü kurup başkanlığını üstlenmiştir. Halen daha aynı kulübün başkanlığını yürütmektedir.