Hasan Başça

Hasan Başça, 1973 yılında Rize Merkez Kömürcüler köyünde doğan Hasan Başça, ilk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. İş hayatına 2001 yılında kurmuş olduğu altyapı, yol, taahhüt firması ile ticaret hayatına devam ediyor. Hasan Başça evli ve 4 çocuk babasıdır.

Rize Dernekler Federasyonu’na bağlı derneklerin başkanları ve yönetim-denetim kurullarının asıl üyeleri, Küçük Çamlıca Bambi Garden’de bir araya geldiler. Gerçekleşen toplantıda başkanların ve kurul üyelerinin de katıldığı temayül yoklaması sonucunda, RİDEF’in 11 Temmuz 2021 Pazar günü yapılacak olan 8. Olağan Kongresi’ne Hasan Başça başkanlığında tek liste ile gidilmesine karar verildi.

Hasan Başça, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Rize Dernekler Federasyonu’nda bugüne kadar emeği geçen bütün yöneticilere teşekkür ederim. İlk amacımız birlik içinde güzel bir kongreye imza atmak olacak. Allah’ın (cc) izniyle güzel işlerde faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyoruz. El ele vererek birlik ve beraberlik içinde bunu başaracağız” dedi.

Rize Dernekler Federasyonu’na Sultangazi Rizeliler Derneği’ni 2008’de kurarak üye olan Hasan Başça RİDEF’te teşkilat başkanlığı görevini  4 dönemdir yürüttü..Aynı zamanda Gaziosmanpaşa Rizeliler Derneği Kurucu Başkan Yardımcılığı’nda da 6 yıl görev yaptı.

Hasan Başça’nın TSTK (Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları) Yönetim Kurulu  ve KASTOB (Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyeliği de halen devam etmektedir.

Şuanda Rize Dernekler Federasyonu’na  Başkan seçildi