Mikail Akyıldız

1 Mart 1964 Rize Kalkandere doğumlu olan Mikail Akyıldız  5 yaşına kadar ilçesinin Çağlayan (Vandi) köyünde yaşadı. Büyüklerinden işittiği kadarıyla çocuk yaşında çay toplayarak, bahçe yapan annesine yardım ederek üretime o yıllarda katılmaya başladı. Okul çağı gelince İstanbul’da ticaretle iştigal eden babasının yanına geldi.

Anadoluhisarı İlkokuluna giderken bir yandan da tüm okul dışı zamanlarında dedesinin mandırasında hayvanların bakımına yardımcı oldu. Beykoz Orta Çeşme Fevzi Çakmak Ortaokulunda okurken de Kuçüksu’da briket ve tuğla satışı yapan aile işletmesinde ticarete ısınmaya başladı.

1981’de Anadolu Hisarı Ticaret Lisesini bitirdikten sonra ailenin büyük evladı olması nedeniyle işyerinde sorumluluk üstlenme zarureti hissetmesi nedeniyle arzu etmesine rağmen üniversitede okuyamadı. Ama ileriki yıllarda kişisel gelişimini tamamlamak için kurs ve seminerlere katıldı, kitaplar okudu, nihayetinde AÖF’ni tamamladı.

Ortaokul yıllarından itibaren dedesinin ve babasının iş yerine düzenli giderek erken yaşta ticaretle tanışan Mikail Akyıldız, lise yıllarından sonra babası Mustafa Akyıldız’ın kurduğu aile şirketleri olan Akyıldızlar Ticaret Kerestecilik şirketinde ticaretin inceliklerini öğrendi, şirketi geliştirdi.

Ancak iş konusunda ki vizyonerliği, atılımcı ruhu ile daha fazlasını hedeflediğinden 1 Ocak 1992 tarihinde aile şirketinden ayrılarak sektörde ailenin 3.kuşak temsilcisi olarak “Mikail Akyıldız Yapı Malzemeleri” unvanı ile kendine ait iş yerini kurdu. Sermayesi babasından uzun vadeli senet karşılığı sağladığı bir miktar inşaat malzemesi ile kamyon ve kiraladığı depo – dükkandı.

Müşteri ilişkilerinde ki özen ve titizliği ile o döneme göre inşaat piyasasının ihtiyaçlarını, yeniliklerini iyi takip ederek işini kısa sürede geliştirdi ve sektörün önemli üreticilerinin bayiliklerini üstlendi. Sektörel gelişmeleri izleyerek firmasını 1997 yılında “Avrasya İnşaat Yapı Malzemeleri” ünvanlıyla yeniden yapılandırarak, inşaat malzemeleri toptancılığı yanında yapı marketçiliği alanına da adım atmış oldu. Bu bağlamda ürün yelpazesini de sürekli geliştirerek ticari faaliyetlerini Anadolu Hisarı’nda ki merkez depo ve yapı markete Kavacık ve Küçüksu’da ki Yapı Marketleri de dahil ederek Beykoz Bölgesinin önde gelen, saygın müessesi olarak ticari faaliyetlerini kurumsal yapıda sürdürmektedir.

Avrasya İnşaat ve Yapı Marketleri temelden çatıya tüm yapı ve inşaat malzemelerini, iş güvenliği, hobby ürünlerinden kedi – köpek mamalarına, Peyzaj ürünlerine, mobilya aksesuar ürünlerinden her türlü hırdavat, vitrifiye ürünlerine kadar 20 bin çeşitle Beykoz ve tüm İstanbul geneline tedarikçi olarak hizmet vermektedir.

MİKAİL AKYILDIZ SOSYAL VE SİYASİ YAŞAMDA DA ETKİLİDİR.

Mikail Akyıldız başarılı iş hayatı yanında STK ile de yakından ilgilidir. Doğduğu Rize ve yaşamını sürdürdüğü Beykoz ilçede gerçekleştirilen kamu yararına tüm sosyal aktivitelerde, özellikle çevre konularında ve düşkünlere yardım organizasyonlarında faal katılımcıdır. Geleneksel sporlar başta olmak üzere spora ve spor camiasına da yakın olan Mikail Akyıldız, bir dönem Beykoz 1908 Kulübünde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olup şirketi Avrasya İnşaat ve Yapı Marketleri kanalıyla organizasyonlara katkı sağlamaktadır. İki dönemdir Beykoz Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Mikail Akyıldız, Ridef Rize Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği RİDEVA’nin kurucu mütevelli heyeti üyesidir. Aynı zamanda İHH Beykoz Temsilciliğinin yönetim Kurulu Üyesi olup Suriye’de ki kamplarda bizzat yardım faaliyetlerinin yürütülmesine aktif katılımcı olmuştur.

Mikail Akyıldız çevresinin önerisi ile 2019 yılındaki Mahalli İdareler seçimlerinde Ak Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olarak ilçesi için hizmete talip olmuştur.

Ailesine, Beykoz’a ve doğduğu topraklar olan Rize’ye düşkünlüğü ile çevresinde tanından Mikail Akyıldız’in en büyük hobisi doğa ile iç içe olmaktır. Beykoz Çavuşbaşı’nda ki çiftliğinde fırsat bulduğu tüm zamanlarını bahçesine ayırmakta; sebze ekimi ve meyve ağaçlarıyla, hatta beslediği evcil ve süt hayvanlarıyla ilgilenmekte, torunlarına hayvan sevgisini aşılamayı arzu etmektedir.

Mikail Akyıldız düzenli bir kitap okuyucusudur. İş yaşamına, tarihe dair kaynak eserlerin yanında bağ ve bahçe işlerini, hayvancılık faaliyetlerini daha rasyonel olarak gerçekleştirmek amacıyla da farklı kitaplar okumakta, bilgisayarda kaynak araştırmaları yapmaktadır.

Mikail Akyıldız aynı zamanda iyi bir gezgin adayıdır. Farklı kıtalarda 50’ye yakın ülkeyi inceleyerek gezmiştir. Aracının arkasında her an doğada; dağda, deniz kıyısında konaklamasını sağlayabilecek çadırından her türlü kamp gereçlerine kadar alet edevatı, malzemesi vardır. Her fırsatta da bu hobisini daha da ileriye taşımayı arzu ettiğini dile getirmektedir.