Muhammet SAĞLAM

MHP Şişli Başkan Yardımcısı ,28 Mart 1974 yılında Rize Hemşin‘de Akyamaç Köyü’nde doğan Muhammet Sağlam, ilköğretimi köyünde tamamladı. Çocukluk yılları doğduğu köyde geçti. İstanbul’a daha önce yerleşen babasının yanına giderek, iş hayatına atılır. Çeşitli iş kollarında çalışmaya başladığı İstanbul’da pastane sektörünün üretim bölümünde iki yıl çalışır. Daha sonra aynı sektörde kendini geliştirerek satış sorumlusu olarak çalışmaya devam eder. Bu süreç içerisinde pastanecilik yaparken, aynı zamanda mankenlik ve foto modellik kursuna devam ederek çalışma alanlarını genişletir. Ancak belli bir süre eğitim aldıktan sonra her iki mesleğin bir arada yürüyemeyeceğini fark eder. Böylece modelliği bırakıp, gıda sektöründe çalışmalarını sürdürme kararı aldı.

1997 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Şişli ilçesinde siyası yaşamına ilk adımını atan Muhammet Sağlam, bir süre sonra Şişli- Merkez Mahallesi’nin Başkanlığını yapar.

2002 senesinde MHP Şişli İlçe Başkanlığı‘nın yaptığı kongrede, Basın İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilir. Daha sonraki süreçlerde ilçe sekreterliği ilçe muhasipliği milliyetçi kuruluşlardan sorumlu başkan yardımcılığı yapan Muhammet Sağlam, 23 Haziran 2005 yılında Ümraniye Ülkücü İşciler Derneği’nde hükük işleri başkanliği görevinde bulundu.

27 Nisan 2017 yılında Nişataşı Spor Kulübü’ne yönetim kurulu olarak katıldı ve bu görevine halen devam etmektedir. 22 Aralık 2018 yılında Şişli Rizeliler Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği’nde iki dönemdir yönetim kurulu üyeliğinde aktif görevi sürüyor. Muhammet Sağlam, İstanbul’da yaşamını sürdürürken, çalışmasının yanısıra eğitimi için açıktan sınavlarını vererek ortaokul diplomasını alır. Bunun ardından açık lise sınavları için kaydını yaptırarak, eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Milliyetçi Hareket’te siyasi yaşamımı sürdürürken, Şişli Nişantaşı’nda bulunan LA VİTA Pastanesi’nin Milli Saraylar Genel Koordinatör Müdürlüğü’nü de yapmakta olan Muhammet Sağlam, çalıştığı gıda sektöründeki yıllık izinlerini (bir ay) memleketi olan Hemşin’de geçirmektedir. Hemşin’e gittiğinde esnaf kardeşleri ile birlikte, köy ve mahalle muhtarları dahil ilçe kaymakamı, ilçe emniyet müdürleri dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, ülke meseleleri üzerine fikir alışverişi yaparak görüşlerini ifade etmektedir.

Yirmi dört yıldır siyasette olan Muhammet Sağlam, bu süre içerisinde İstanbul-Şişli’de asli görevini ifa ederken her yıl yaz aylarında memleketine giderek özlem gidermektedir. MHP Şişli Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken, başta Hemşinli hemşehrileri olmak üzere Hemşin İlçe Başkanlığı’nın talebi ve kendisinin de hasretle beklediği ilçesine hizmet etme fırsatını bulduğu için büyük mutluluk duymaktadır.

Bu vesile ile Hemşin Belediye Başkan Adaylığına talip oldu. Ancak seçimlerde kazanamayınca tekrar İstanbul’a işinin başına geri döner. Şu an özel sektöre bağlı Milli Saraylar’da Genel Koordinatör olarak görev yapmakta olup aynı zamanda aktif olarak siyasette çalışmalarını sürdürmektedir.