Prof.Dr.Şaban Şimşek

28 Mart 1957’de Rize’de doğdu. Prof.Dr.Şaban Şimşek ilkokulu Rize Merkez, Azaklıhoca İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul Maltepe Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1980 yılında mezun oldu. 1980’de İlk görev: Bolu Kıbrıscık Sağlık Ocağı Tabipliği (Aynı süre içerisinde İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı görevlerini yürüttü)

Şaban Şimşek, 1981’de askerlik görevini Hv.Ulaş.Grp.Kom. Ankara’da yerine getirdikten sonra uzmanlık Eğitimini 1982-1986. SSK İstanbul Göztepe Hastanesi ve SSK İstanbul Okmeydanı Hastanesi’nde tamamladı. 1986-90 Ünye Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı görev aldı ve aynı zamanda bu kliniğin kurucusudur.  1990-94 Bursa Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı çalıştı.

1994-2003 YYÜ Tıp Fakültesinde Yard. Doçent oldu. İlgili kliniği kurdu. Bu süre içerisinde Fakülte kuruculuğu, Hastane Başhekimliği, Bölge Tabip Odası Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1999’da Doçent oldu. 2003-2005 Yükseköğretimden sorumlu olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı” görevine getirildi ve Yükseköğretim Kanununu değiştirme çalışmalarını yürüttü. Bu görevde iken, 2004’de, üniversite öğretim üyeliğinden ayrılıp S.B. Atatürk E.A.H. Göz Kliniği Şefi oldu.

2005’de MEB’deki görevinden istifa ederek, tam günlü olarak S.B. Ankara Atatürk E.A.H Göz Kliniğine Şefliği görevine döndü. 2006 T.C. AD da Profesör oldu. Görevlendirme ile S.B. Ankara Atatürk E.A.H’deki şeflik görevine devam etti.

2009 yılında Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hast. AD’da öğretim üyesi oldu. İlgili kliniği kurdu. Öğretim elemanlarını ve ekipmanı tamamladı. 2009-2011 yılları arasında görevlendirme ile S.B. Ankara Atatürk ve SB Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Göz Kliniklerinde şeflik görevlerini yürüttü.

2011’de T.C. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atandı. 2013’te dekanlık görevinden istifa ederek SB Haydarpaşa Numune EAH Göz Kliniğinde Eğitim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Bu yıl içerisinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Yıldırım Beyazıt Üniversitesine tayın oldu. Görevlendirme ile SB Haydarpaşa Numune EAH’de çalışmaya devam etti. 2014’te aynı klinikte idari sorumlu oldu.

2016’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurucu Rektör Yardımcısı oldu. 2017 RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı oldu. 2018 S.B. SBÜ Kartal Dr. L.Kırdar EAH Göz Kliniği Şefi oldu ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrosunda halen bu görevi yürütmektedir.

 

Evli ve iki çocuk babası olan Şaban Şimşek, yerli ve yabancı çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel çalışması yanında, “Göz Hastalıkları Temel Öğreti” adlı mesleki bir kitabı mevcuttur. Öğrenciler, stajyerler ve araştırma görevlilerinin okuyacağı ilk temel eser olarak hazırlanmış olan bu kitabın İngilizce çevirisi “Ophthalmology, Basic Principles” başlığıyla yayımlanmış ve yurt dışına, özellikle Afganistan, Azerbaycan, Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Yemen, Sudan, Mali, Mozambik, Somali gibi ülkelere yeterli sayıda ve ücretsiz gönderildi. 2019 ve 2020 yıllarında yayımlanan “Kartal Göz Kliniği Bülteni” gelişmiş bir klinik olarak tecrübelerin ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızla paylaşılmasına yönelik örnek bir çalışmadır. Yine 2020 yılında “Göz Hastalıkları Temel Öğreti” ve “Ophthalmology, Basic Principles” adlı eserleri genişletilerek 4.Baskı ile uzman eğitimi seviyesine çıkarıldı.

 

Ayrıca paramedikal eser olarak değerlendirilebilecek olan “Kımızı Çizgi YÖK” , bir ulusal gazete ve internet sitesinde  “Neyse o” başlığı altındaki köşe yazılarından oluşan sosyopolitik makaleleri “Vakitli Yazılar”, “Ak Parti’nin Ölçü ile İmtihanı”, “Kart Kurt Kürt”, “Mankurtlaşan Türkiye”, Ensest Darbe adı ile kitaplaştırıldı. Yazarın, bunların yanında “Doktorum Altın Kafeste” ve “Doktor ne Yaşar ne Yaşamaz” adlı mizah kitapları mevcuttur. 2017 yılında yayımladığı “Olmadı be REİS, KÜLLİYE 53” ve bu süreçle ilgili KÜLLİYE 53 Destanı 1-2 destanları ise RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı görevi sırasında yaptığı projeler ve yaşadığı diğer olaylara ilişkin bölge ve üniversite tarihine düşülen not niteliğindeki eseridir. Son olarak yayımlanan “Kur’an’ı Kur’an’la Anlamak” adlı kitabı, onun inanç dünyası ve yazarlığının zirve eserlerindendir. Yazarın halen üzerinde yoğunlaştığı “Kur’an Bana Ne diyor” adlı çalışması ise şüphesiz onun şaheseri olacaktır.