Ramiz AKSU

Ramiz Aksu, 15 Ağustos 1971 yılında Rize‘nin Muradiye Beldesi Kömürcüler Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Kömüciler Köy’ünde, ortaokulu Taşköprü Köyü’nde lise eğitimini İstanbul’da tamamlar. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Bölümü‘nde tamamladı. 1987 yılından bu  yana İstanbul’da yaşayan Ramiz Aksu öncelikle fırıncılık ile iş hayatına adım attı. Unlu mamül üretimi ile kendini geliştirerek önce çıraklık sonra da ustalığını tamamlar. En sonunda yöneticiliğe kadar gelerek işletmecilikte başarılı olur. Çalışma alanını sürekli geliştirerek un analiz uzmanlığı ve eğitmenlik de yapar.

Ramiz Aksu, vatan görevini 1991 yılında Kayseri Hava İndirme Taburu’nda yapar. Paraşüt eğitimi alıp atlayışlar gerçekleştirir. Terörün yoğun olduğu o yıllarda gerek yurt içinde gerekse yurt dışı Kuzey Irak’ta operasyonlara katılır. Askerlikten sonra sivil hayatında da paraşüte olan ilgisi devam eder. Böylece bir süre de yamaç paraşütü ve eğitmenliği yapar.

Siyasete girişi Rize’de çok genç yaşlarda başlar. Refah Partisi, Kömürcüler Köyü Teşkilatı ve Rize İl Teşkilat’nda aktif görevlerde bulunarak başarılı adımlar attı. O dönem Refah Partisi’nden Şefki Yılmaz Rize Belediyesi başkanıydı. Ancak Refah Partisi kapatıldıktan sonra bir süre MHP kadrolarında siyaset yapmaya karar verir. MHP’den sonra 2014 yılında BBP‘ye katılır. Her kademesinde  görev yapar. Alperen Ocak Başkanlığı İlçe Başkan Yardımcılığı’nda görev alır. Büyük Birlik Partisi’nin Silivri’de kurucu ilçe başkanı olarak iki dönemdir de görevde bulunuyor. Aktif bir siyasi hayatı olan Ramiz Aksu aynı zamanda 2013 yılında kurulan Silivri Rizeliler Derneği‘nin iki dönemdir yönetiminde başkan yardımcısı olarak vazife almaktadır.

1990 yılında evlenen Ramiz Aksu’nun dört çocuğu vardır.