Recep ALPER ÇEVİREL

Recep Alper Çevirel, İstanbul’da doğmuş; İlk, Orta ve Lise’yi (İstanbul Haydarpaşa Lisesi) İstanbul’da okuduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazanmıştır. Başarıyla devam ettiği öğrencilik yıllarında çok değerli hocalarla çalışma fırsatını yakalamış olup özellikle: Bekir Sıdkı Sezgin, Özdal Orhon, Belkıs Aran, Alaeddin Yavaşça, Tülun Korman, Tülin Yakarçelik, Serdar Öztürk, Neriman Altındağ Tüfekçi ve Nida Tüfekçi gibi ustalardan çok yararlanmıştır. Öğrenci iken okul dışında Ahmet Özhan’la çalışma fırsatı bulmuş ve özel etkinliklerde Sayın Özhan’la devam etmiştir.Henüz Üniversite üçüncü sınıfta öğrenci iken T.C.Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şimdiki adıyla T.C.Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu imtihanını kazanarak yetişmiş sanatçı ünvanını kazanmıştır. Burada değerli koro Şefi Nevzad Atlığ’dan büyük destek görmüştür.

Konservatuar’daki Ses Eğitimi Bölümü’nü başarıyla bitiren Çevirel, daha sonra İTÜ Sosyal Bilimler Enstitü’sünde Türk Sanat Musikisi Dalında Yüksek Lisans Eğitimini de başarıyla tamamlamıştır.
Hala profesyonel anlamda sürdürdüğü sanatçılığının yanı sıra Ortaköy Gönül Dostları Türk Müziği Topluluğunun ve Kadıköy Nihavent Bayanlar Türk Müziği Korosunun şefliğini ve repertuar
hocalığını sürdüren Çevirel, ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi, İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Türk Müziği Koro Şefliği ve Hocalığı görevine’de başarıyla devam etmektedir.

Projesini ve repertuarını tamamen kendisinin oluşturduğu Türk Müziği’nin şarkı ve türküleri’nden oluşan (Herkesin Bir Şarkısı Olmalı) konserlerini başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve seçkin Belediyelerin Kültür Etkinliklerinde vermeye başlayan Recep Alper Çevirel Trt ve bazı özel kanallarda Türk Müziğini tanıtmak,yorumlamak
ve sevdirmek adına özverili çalışmalarını sürdürmekte, öz müziğimizi başta gençler olmak üzere gönüllü bütün insanlara ulaştırmak adına bir nevi elçilik görevini de başarıyla sürdürmektedir.
Gençlere yönelik Koç, Kültür, Marmara, Fsm, Biruni ve Kemerburgaz Üniversitelerindede projeli konserlere imza atan sanatçı,Türk Müziği solistliğinin yanında tasavvuf alanında’da başta ilahiler olmak üzere o konsepte uygun eserleride başarıyla icra etmektedir.

Recep ALPER ÇEVİREL - 1

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi özel konseri

Ayrıca Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla yurt dışı konserler vermeye başlayan Çevirel, Kültür Bakanlığı ve Önder İmam Hatipliler Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü ve İmam hatip öğrencilerinden oluşan (Itri’den günümüze Türk Müziği) projesininde sanat yönetmenliğini, hocalığını, şefliğini ve solistliğini yapmıştır

İstanbul’da doğmasına rağmen anne ve baba tarafından aslen Rize (Çayeli’li) olan Recep Alper Çevirel, Rize’den akademisyen olarak çıkan tek Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Ses Sanatçısı ünvanını’da elinde bulundurmaktadır.
Solist, hoca, şef ve bestekar özelliklerine sahip olan sanatçı Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Ses Sanatçılığı ünvanına’da 34 yıldır başarıyla devam etmektedir.Sanatçı evli ve üç kız babasıdır.