S. Selim ŞİMŞEK

S. Selim ŞİMŞEK, 1 Ağustos 1971’de Rize/Çayeli Yıldızeli Köyü’nde doğdu. Baba adı Bahadır, anne adı Zinnet’tir. İlkokulu Çayeli/Karaağaç Köyü’nde, ortaokul ve liseyi Kadıköy İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı.S. Selim ŞİMŞEK  Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde yaptı. Yüksek lisansını ise Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.

Danışman Psikolog olarak dört yıl özel sektörde ve dört yıl da mezun olduğu Kadıköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde çalıştı. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesidir.

Gençlik yıllarından itibaren memleket meseleleri ile alakalı cemiyetçilik faaliyetlerinde bulundu. Bu alakasından dolayı 1998-2000 yılları arası Nizam-ı Alem Ocakları İstanbul İl Başkanlığını yaptı.

BBP İstanbul İl Yönetiminde eğitimden sorumlu başkan yardımcılığında bulundu. 2007 Yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun daveti üzerine devlet memurluğundan istifa ederek Büyük Birlik Partisi MKYK Üyeliğine seçildi ve uzun yıllar bu göreve devam etti. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcılığı vazifelerinde bulundu.

TÜRK-SİYAD İş adamları derneğinin kurucu genel başkanlığını yaptı. SEREDA Eğitim Psikolojik Danışmanlık A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.  Kadıköy İmam-Hatip Lisesi Mezunlar Derneği(MEZDER) Genel Başkanlık görevinde bulundu.

S. Selim ŞİMŞEK istanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesidir. Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Yönetim Kurulu Üyesidir. TOBB Genel Kurul delegesidir. İstanbul Ticaret Odası; Gıda İhtisas, Turizm ve Gastronomi İhtisas, İş Ortamının İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Komitesi üyesidir. KAİM Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesidir. Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Evli ve üç erkek, bir kız (Fatih Talha, Muhammet Eren, Esmanur ve Emin Alper) babasıdır.