Yücel Süleyman USTA

18 Mart 1965 yılında Rize’de dünyaya gelen Yücel Süleyman USTA, Bakırköy Kartaltepe İlkokulu, Bakırköy Ortaokulu ve Bakırköy Lisesi’nde okudu. Ardından da 1986 yılında Çanakkale’de Trakya Üniversitesi Madencilik Fakültesi, Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Lise ve üniversite hayatında radyoculukla tanıştı. Özel geceler ve toplantılarda sunuculuk yaptı. Üniversiteden sonra bir süre aile şirketlerinde çalıştı. Ancak kabına sığmayan karakteri ve hareketli mizacı, onu birçok sektörde farklı alanlarda çalışmaya itti.

Yeni Asya Gazetesinde  muhabir, Çaykur Paketleme, Bil Dersaneleri’nde yöneticilik, Bağcılar İşadamları Derneği‘nde genel sekreterlik, Rizeli siyasetçi Köksal TOPTAN’ın danışmanlık görevi, Kobi Analiz Dergisi’nde yapım ve yayıncılık, 2009-2015 yılları arasında Eko Tekstil’de Basın ve Resmi Kurumlar Danışmanlığı gibi pek çok vazife üstlendi.

2015 yılından itibaren TV dünyasına adım attı. Önce Kanal T sonrasında Akit Tv’de “Sümenaltı” programlarını sundu. 2016 yılından sonra yine Akit Tv’de “Usta Analiz” programının yapımcı ve sunuculuğunu üstlendi. Kurucuları arasında yer aldığı TvO’da “Algılar ve Gerçekler” adlı tartışma programıyla yayın hayatına devam etti. Moral FM’de “Usta ile Hüsnü Kelam” ve Youtube’da “Laz Emice” ile konuklarını ağırlayarak düşüncelerini, fikirlerini aktardı.

2020 yılında Rize seyahati dönüşünde dünyayı etkisi altına alan pandemide covit-19’a yakalandı. 15 günlük zorlu mücadeleden sonra 14 Nisan 2020’de hayata gözlerini yumdu.

Rize Vakfı’nda İstişâre Kurul Üyesi, Kasiad, Ridef, Basiad, Müsiad, vb. 46 dernek ve Vakıf’da üye olmakla birlikte yöneticilik de yaptı.

Ülkesine ve memleketine olan sevdası, insan sevgisi ve yardımseverlik yönünü öne çıkardı. Elinden geldiğince yardım etmeyi, gönüllü çalışmayı kendisine şiar edinmişti. Çocukları ve gençleri çok seven Usta, 55 yıllık yaşamına ancak birkaç kişinin yaşayabileceği günleri sığdırmayı başarmış nadir insanlardan biri olan Usta, evli ve bir erkek çocuk sahibiydi.