Zelkif Kazdal

Zelkif Kazdal , 1975 Yılında Rize‘ de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Rize’ de tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bir yıllık avukatlık stajının ardından Ankara’ da serbest avukatlık yapmaya başladı 

1975 Yılında Rize’ de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Rize‘ de tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bir yıllık avukatlık stajının ardından Ankara’ da serbest avukatlık yapmaya başladı ve halen bu mesleğe devam etmektedir.

Tumosan, Demir Çelik A.Ş. ve Vakıf Gayrimenkul A.Ş.’ de değişik tarihlerde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ayrıca, Kick-Boks Federasyonu yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlığı görevlerini de yürüttü.

AK Parti teşkilatı bünyesinde birçok görevde bulundu. 21 Ocak 2002 tarihinde Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildi. 10 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirilen Gençlik Kolları Büyük Kongresi ile bu görevi devretti. Kısa dönem askerlik görevini bu tarihten sonra tamamladı. 2005 yılında AK Parti Genel Merkezi Teşkilat başkanlığına danışman olarak göreve getirildi. 2006 yılında yapılan AK Parti 2. Olağan Kongresi ile MKYK üyeliğine seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Ankara 1. Bölge 10. Sıra Adayı olarak seçimlere katıldı. 2009 Yılında AK Parti 3. Olağan Kongresinde tekrar MKYK üyesi olarak seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.